Drvena podna obloga u kupaonici

 


Iako se pri uređenju kupaonica najčešće odlučujemo za keramičke pločice, postoje i druge obloge koje će Vašu kupaonicu učiniti ne samo funkcionalnom, već i iznimno atraktivnom. Iako se pri uređenju kupaonica najčešće odlučujemo za keramičke pločice, postoje i druge obloge koje će Vašu kupaonicu učiniti ne samo funkcionalnom, već i iznimno atraktivnom. Jedan od takvih materijala je i drvo, koje u prostor unosi posebnu toplinu i eleganciju. Ipak, treba odmah istaknuti kako većina vrsta nije pogodna za uvjete povećane vlage i temperaturnih oscilacija koje nalazimo u mokrim prostorijama. Stoga su izbor materijala i dobra izvedba ključni faktori u trajnosti drvenog poda.

 

Ako ste se odlučili na ovakav tip uređenja, obratite nam se s povjerenjem – tijekom dugogodišnjeg rada upoznali smo sve tajne izvedbe ove plemenite obloge.

Egzotične vrste poput tikovine, Iroko drveta (afričke tikovine), jasena, ariša, LaPacho Ipe (brazilskog oraha) najbolje odgovaraju zahtjevima vlažnih unutarnjih ili vanjskih prostora. Neka Vas viša cijena ne nagna da egozote zamijenite drugim neprikladnim vrstama koje će nakon kratkog vremena izgubiti svu svoju ljepotu. Drvene obloge su lijepe samo ako su kvalitetne, primjerene i trajne, pa u slučaju da Vam ih mogućnosti ne dozvoljavaju – kupaonicu radije uredite staklom ili keramikom.

Rad s ovako ekskluzivnim materijalom zahtijeva i iznimnu kvalitetu izvedbe, pa drvene podove ugrađujemo s posebnom pažnjom. Oblaganje se izvodi kao tzv. brodski pod, a osim same podne površine, na Vaš ćemo zahtjev drvom obložiti i druge dijelove kupaonice: segmente ili cijele zidove, kade itd. Daske se proizvode raznih debljina i dimenzija, a ugrađuju se pomoću posebnih ljepila koja osiguravaju da vlaga i voda ne prodiru u slojeve poda.

Rad s ovako ekskluzivnim materijalom zahtijeva i iznimnu kvalitetu izvedbe, pa drvene podove ugrađujemo s posebnom pažnjom. Naime, promjene temperature u kupaonici uzrokuju širenje i skupljanje materijala, pa je važno poštivati propisane dilatacije.

Nadalje, samo precizna i profesionalna ugradba garantira vodonepropusnost.

Završna obrada podjednako je važna, kako bi drvo ostalo zaštićeno. Dvije su osnovne mogućnosti – lakiranje ili premazi specijalnim uljima, a izbor je na Vama. Iako lak donekle pridonosi vodonepropusnosti, moramo napomenuti da zbog ekoloških razloga i prirodnijeg izgleda poda mnogo češće preporučujemo posljednju opciju.

Nakon kvalitetne ugradnje, održavanje drvenog poda svedeno je na minimum, a naši će Vas zaposlenici rado savjetovati o tome kako postići njegovu dugotrajnu ljepotu. 

Tijekom poslovanja razvili smo pouzdan odnos s renomiranim dobavljačima, koji osim povjerenja uključuje i privilegirane cijene. Na taj način možemo i našim klijentima osigurati zajamčenu vrhunsku kvalitetu proizvoda uz minimalne troškove.

Stoga, želite li neponovljivu i luksuznu kupaonicu - pa čak i ako je riječ o malom prostoru – razmislite o drvenoj oblozi i zatražite dodatan savjet od našeg profesionalnog osoblja.

{fshare}