Spušteni strop u kupaonici


Spušteni stropovi čist su i kvalitetan način prekrivanja stropne konstrukcije i instalacija koje se obično pod njom vode. Dok je u većini novijih stambenih zgrada visina prostorija nedovoljna za izvedbu spuštenih stropova, oni stariji stanovi mogu nesmetano iskoristiti sve njihove prednosti.

 

Nekoliko je razloga zbog kojih našim klijentima preporučamo izvedbu spuštenog stropa, a obuhvaćaju podjednako tehničke i estetske aspekte uređenja.

Spušteni stropovi čist su i kvalitetan način prekrivanja stropne konstrukcije i instalacija koje se obično pod njom vode. Osim toga, nepovoljan omjer tlocrtne površine i visine kupaonice, može tu prostoriju učiniti vrlo neugodnom. Tada predlažemo spušteni strop kako bi kupaonica bila intimnija i ugođajno toplija.

Spuštene stropove izvodimo sustavima suhe gradnje (Knauf, Rigips itd.), koji omogućavaju izvedbu raznih oblika stropne površine i raznoliku završnu obradu. Profilirane ili reljefne gipsane ploče vješaju se na metalnu konstrukciju na željenoj visini, a da bi se ta konstrukcija mogla ugraditi potrebno je minimalno 10 – 16 cm. Moguća je i montaža na drvenu podkonstrukciju.

Ovješeni gipsani stropovi mogu biti snažan dekorativni element, a pogotovo ako se koristi ugrađena rasvjetaOvješeni gipsani stropovi mogu biti snažan dekorativni element, a pogotovo ako se koristi ugrađena rasvjeta, pri čemu možemo ostvariti svaku Vašu ideju. Isto tako, proizvođači nude razne vrste prilagođenih gipsanih ploča, kojima se mogu ispuniti zahtjevi vlagonepropusnosti i otpornosti, akustike, zaštite od požara, savitljivosti itd.

Primjerice, obloga kosine kupaonice u potkrovlju s drvenim krovištem, zahtjeva bolje protupožarne karakteristike od one čisto betonskih konstrukcija.

Konstrukcija spuštenih stropova danas je potpuno usavršena, materijali su lagani i pouzdani, pa je uz naš educirani kadar njihova izvedba iznimno brza i kvalitetna. Osim toga, ploče se lako žbukaju ili boje, ali i oblažu keramičkim pločicama.

Općenito, sustavi suhe gradnje omogućuju brzu, suhu i čistu izvedbu, raznoliku estetiku, a kvalitetan materijal i naša stručnost garantiraju izniman rezultat, preciznost i dugotrajnost izvedenog rješenja. Materijali koje koristimo provjereno su kvalitetni, neškodljivi i trajni, atestiranih svojstava, čemu mogu posvjedočiti i svi naši raniji klijenti.

{fshare}